על חנית אנשים שמעתם? Parklet

מי אלו בעלי העסקים שמוותרים על חניה מול העסק? מסתבר, שיש לא מעט כאלו, במגמה כלל עולמית. שילוב של תפיסה סביבתית, עם הצורך במקום לשבת בו בעיר, הולידה את הפרויקט הזה ודומים לו. עסקים בעידוד ברשויות המקומיות, ביקשו להפוך מקומות חניה מול העסק שלהם לסביבה נעימה ומזמינה לאנשים. זה מקום לשתות בו את כוס הקפה שקנית, או לאכול את ארוחת הצהרים שלכם. מקום לנוח בו ביום אביב נעים או מקום לחכות בזמן שהחברה בוחרת בגדים ולכם נמאס. זה מקום לקרוא בו ספר או לצייר.

כמובן, שהרעיון יפה בתיאוריה וכמו כל דבר יכול להיכשל ברמת הביצוע או אחרי, בשלב בו נדרשת תחזוקה.

זו דוגמא יפה מטורקיה, במסגרת יוזמה של "Urban Build Up" העולמי, הוסיפו מאות אלפי עצים וצמחים, במטרה לייצר רצפים אקולוגיים וסביבות של "טבע עירוני" בתוך העיר.

זוית נוספת, אי של שקט. צמחיה שמייצרת הפרדה מהכביש, חומרים עמידים וחזקים שמגנים על האנשים שנחים בפארקלט ומושכים את העין, שילוב של עץ ופולימרים

רעיון דומה בירושלים, רק שהעציצים קטנים מדי ולא מתחוזקים, הפכו לפחי אשפה לסיגריות בנוסף לעץ שלא נצבע, המקום שלא נוקה, אינו מושך להשתמש באופן כללי. הרעיון העיצובי חכם ומושך, הספסלים די נוחים ולוקחים בחשבון את נחח הישיבה של האדם. רמפה, ומאחזי יד הופכים את המקום לבעל פוטנציאל לשימוש רב גילאי. הצבע הנעים – תכלת מרגיע ואמור להזמין שהייה ארוכה. בנוסף, השימוש במכולה, עם אלמנט צל יופי של עיצוב. אז ההשקעה הרבה, הביאה את הפרויקט ל80%, ובסוף הוא נכשל ב20% האחרונים, לא מקום נעים להתיישב בו, אין על מה להסתגל מסביב, אבל בעיקר- מוזנח ולא מתוחזק, דבר שניתן "לסדר" כלכך בקלות.

שתפו את הפוסט

רוצה לדעת עוד על פרויקטים של גגות ירוקים?

עוד מאמרים מקצועיים

אנרגיה ירוקה על תחנת דלק- כבר ראיתם?

תחנת דלק היא סביבה מסוכנת שמטפלת בדלקים (דליקים). חשבתם לשלב מערכת חשמלית על הגג אבל החלטתם שZה לא רעיון טוב?

שמתם לב איך ערים היום דוחות חום, פיזית ורגשית?

פלדה + זכוכית: השילוב הקפוא, ערים שדוחות את התושבים של
מסעדת בר על הגג

מסעדת בר על הגג

הסתכלתי למעלה, מקום יפה ממוסגר זכוכית, עם נוף ישיר לים. הבעלים החזיר את הנייד מסתכל על הרחוב, אפילו לא אדם…

דברו איתנו

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם