מאמר שפורסם בWAtoday, טוען פרופ' ג'ון ריינר כי "גגות ירוקים יכולים להיות קסומים, רק צריך לתכן אותם בקפידה". ריינר מדבר על חשיבותו של תכנון קפדני ביצירה ותחזוקה של גגות ירוקים. ג'ון ריינר, פרופסור חבר ומנהל גינון עירונית באוניברסיטת מלבורן, משתף בתובנות שלו על סמך סיוריו הרבים על גגות ירוקים ברחבי העולם ומחקריו באוסטרליה. גגות ירוקים דורשים תכנון אסטרטגי מוקפד, בגלל התנאים המאתגרים העומדים בפני הצמחים, כגון טמפרטורות קיצוניות, יובש, רוחות, קשיים שנובעים מתחזוקה כושלת ועוד.
ריינר וצוותו ערכו מחקר מקיף על מאות מיני צמחים כדי לזהות את אלו המתאימים ביותר לסביבות גגות באוסטרליה. תוצאות מחקר זה פורסמו ב"מדריך לצמחי הגג הירוק של ברנלי", המפרט 180 צמחים ותנאי הגג הספציפיים שבהם הם משגשגים. המדריך הוא משאב חשוב עבור גננים חובבים וכמובן עבור אנשי מקצוע. המדריך מסייע בקבלת החלטות מושכלות לגבי צמחים עבור גגות ירוקים.
המאמר מבהיר את הצורך להתחשב בגורמים שונים בבחירת צמחים לגגות ירוקים, ולהתאים את הבחירות לתוצאות השתילה הרצויות (למשל, סוקולנטים, פריחה, צמחים למזון, צמחים התורמים להתפתחות המגוון ביולוגי וכו'), עומק המצע, נגישות הגג, רמות תחזוקה וצרכי השקיה- כל אלו גם ילקחו בחשבון. העצה של ריינר היא לנהוג בזהירות, מתוך ההבנה שסוגים שונים של צמחים מתאימים לסוגי גגות שונים.
המדריך, מכוון בעיקר לאקלים של דרום מזרח אוסטרליה, אקלים המזכיר את האקלים הישראלי, כולל מקרים המדגימים את הפוטנציאל של גגות ירוקים במסגרות שונות, כמו על בית הנבחרים (פרלמנט), בתי חולים, בנייני דירות ומרכז קניות. דוגמאות אלו מציגות מגוון של תנאי גידול ופתרונות.
לסיכום, המאמר מדגיש את החשיבות של תכנון נכון בהקמת גגות ירוקים מוצלחים, המותאמים לתנאי סביבה ספציפיים ולדרישות המקומיות שהגג צריך לספק. גישה זו יכולה לייצר מרחבים המציעים יתרונות סביבתיים וחברתיים רבים, לרבות ניהול מי נגר, עלויות חימום וקירור נמוכות יותר, הגדלת המגוון הביולוגי וסביבות עירוניות בריאות ומהנות יותר.